Fri fragt ved køb over 500,-
1-4 dages levering
Fangstgaranti eller Pengene Retur
Faktura og EAN betaling
Hjälp
Konto

3 grunde til Skægkræ finder ind i dit hjem

25. marts 2023
2 minutters læsetid
Du har måske hørt, at man får skægkræ med papkasser? At man derfor bør være forsigtig med emballage og slippe af med den så hurtigt som muligt. Det er ikke forkert, men...

Du har måske hørt, at man får skægkræ med papkasser? At man derfor bør være forsigtig med emballage og slippe af med den så hurtigt som muligt. Det er ikke forkert, men det er nok ikke længere den mest almindelige måde at få skægkræ på. Nu hvor skægkræ er blevet en etableret art i Norge, og skægkræ findes overalt i landet og i alle slags bygninger, er der mange steder, man kan få skægkræ fra.

Gennem bygninger

Den nemmeste måde for skægkræ at sprede sig er mellem boliger i blokke, rækkehuse og tofamiliehuse. skægkræ kan let komme gennem sprækker eller langs ledninger og rør. Hvis en bolig har fået skægkræ, vil det med tiden sprede sig til alle andre boliger i samme bygning.

Fra hus til hus:

Skægkræ kan blive med som blindpassager, når noget tages med fra et hus til et andet. Hvor meget skægkræ der er i det første hus, og hvor længe tingen har været der, har stor betydning for sandsynligheden for, at skægkræ følger med. Hvis man for eksempel tager tøj med sig og har været flere nætter et sted med mange skægkræ, er der stor sandsynlighed for, at nogle kan befinde sig i tøjet. Tøj, som tages med frem og tilbage mellem hjemmet og børnehave, skole, træning, arbejdsplads og sommerhus, er nok blevet en almindelig måde, hvorpå skægkræ kommer til nye huse. Læs vores tips om, hvordan du kan undgå at få skægkræ med dig hjem.

Skægkræ er blevet observeret udendørs om sommeren i Norge, så det kan ikke udelukkes helt, at skægkræ går mellem huse. Denne spredning anses dog ikke for at udgøre en betydelig fare og vil kun være reel, hvor huse ligger meget tæt

Flytning

Enhver flytteproces øger risikoen for at tage skægkræ med til et nyt sted. I mange tilfælde har det, man flytter til, været opbevaret i et eller flere opbevaringsrum i lang tid eller stået på et lager i en periode. Jo flere steder, man tager ting med fra, desto større er risikoen for, at skægkræ følger med.

Hvis du har skægkræ og prøver at flygte fra dem, er der en stor risiko for, at du tager dem med til det nye sted. Fordi skægkræ udvikler sig langsomt, kan det tage flere år, før du opdager, at de også har slået sig ned der.

Ting, du køber

Skægkræ kan følge med ting, du køber. Det spiller ikke så stor rolle, hvad det er, eller hvor det kommer fra. Der er ikke nogen stor forskel på, om du selv tager det med hjem eller får det leveret. Det, der betyder noget, er, om der er skægkræ, hvor varen kommer fra eller har været, og det er naturligvis umuligt at vide. At smide emballagen væk og helst ikke tage den med ind overhovedet, er stadig en god idé.

Se åbningstider
Mandag-Fredag 12-16
Kontakt os på 26 35 59 75
Mandag-Fredag 12-16
mail@proverm.dk
Send os en e-mail

Følg os

Copyright © 2024 Proverm ApS
cross