Fri fragt ved køb over 500,-
1-4 dages levering
14 dages fortydelsesret
Faktura og EAN betaling
Hjälp
Konto

Sådan undgår du skægkræ

24. marts 2023
3 minutters læsetid
Skægkre kan i meget lille grad komme fra hus til hus udendørs. Den mest almindelige spredningsmetode er med genstande, som transporteres af mennesker. Men når de først er kommet ind i et...

Skægkre kan i meget lille grad komme fra hus til hus udendørs. Den mest almindelige spredningsmetode er med genstande, som transporteres af mennesker. Men når de først er kommet ind i et hus, kan de med tiden sprede sig til alle boligerne i huset. Derfor er det vigtigt at forhindre dem i at komme med hjem. De tiltag, der nævnes her, kan også være effektive mod andre typer insekter.

Find ud af, om du har skægkre ved at købe vores mindste pakke her.

Papkasser

Skægkre kan både leve af og opholde sig i pap. Især bølgepap giver mange gemmesteder for skægkre. Hvis det er muligt, bør papkasser åbnes udendørs, og papen bør aldrig tages med ind i huset.

Du kan også have en stor plastikboks med glatte indervægge hjemme, hvor du kan have en taske eller rygsæk, som du skal tage med ud igen. Den må ikke fyldes ud over kanterne, da skægkreene ellers kan komme ud.

Steder med skægkre

‘Mange arbejdspladser, skoler og børnehaver har skægkre. Hvis du lader en taske eller rygsæk stå natten over, øger det sandsynligheden for at få skægkre med hjem. Hvis det står i en plastikboks med glatte ydersider, vil det være sværere for skægkreene at få adgang. Hvis boksen har låg og ikke står tæt op ad væggen, bliver det endnu mere sikkert. Et andet alternativ er at lade tøj, tasker og rygsække hænge frit uden kontakt med væg, gulv eller møbler. Så vil kun skægkre, som slipper ned fra loft eller hylder, få adgang. Tøj, som hænger op ad en væg, kan nemt få skægkre i sig og bør rystes godt. I nogle stærkt inficerede børnehaver rystes alle dragterne, før børnene skal bruge dem, og skægkre drysser ud af ærmer og ben på dragterne.’Mange arbejdspladser, skoler og børnehaver har skægkre. Hvis du lader en taske eller rygsæk stå natten over, øger det sandsynligheden for at få skægkre med hjem. Hvis det står i en plastikboks med glatte ydersider, vil det være sværere for skægkreene at få adgang. Hvis boksen har låg og ikke står tæt op ad væggen, bliver det endnu mere sikkert. Et andet alternativ er at lade tøj, tasker og rygsække hænge frit uden kontakt med væg, gulv eller møbler. Så vil kun skægkre, som slipper ned fra loft eller hylder, få adgang. Tøj, som hænger op ad en væg, kan nemt få skægkre i sig og bør rystes godt. I nogle stærkt inficerede børnehaver rystes alle dragterne, før børnene skal bruge dem, og skægkre drysser ud af ærmer og ben på dragterne.

Ikke la dem slippe ud i huset

Du kan også have en stor plastikbeholder med glatte indervægge derhjemme, hvor du kan have en taske eller rygsæk, som du skal tage med ud igen. Den må ikke fyldes ud over kanten, da skægkreene kan komme ud af den.

Behandling med kulde og varme

Skægkre tørrer hurtigt ud og dør, hvis de har det for varmt. Hvis du har med ting hjem fra rejser, arbejde, skole eller børnehave, kan du varmebehandle alt, der kan tåle varme. Tøj kan køres på et varmt program i en tørretumbler eller du kan bruge en sauna. For at dræbe æggene bør der være mindst 60 grader i en time, efter at alt er opvarmet tilstrækkeligt. Det er også muligt at fryse tøj ned for at dræbe skægkre. Der er ikke forsket meget i, hvor længe skægkre og æg skal udsættes for forskellige temperaturer, før de dør. Forsøg udført af Silverfish AS viste, at skægkreene i en åben beholder i en fryser med -18 grader Celsius alle var døde efter 2 minutter, men det anbefales at fryse dem i væsentligt længere tid end dette. Ingen klekkeklare skægkreegg overlevede -18 grader Celsius i 90 minutter.

Se åbningstider
Mandag-Fredag 12-16
Kontakt os på 71 74 79 72
Mandag-Fredag 12-16
mail@proverm.dk
Send os en e-mail

Følg os

Copyright © 2023 Proverm ApS
cross