Fri fragt ved køb over 500,-
1-4 dages levering
14 dages fortydelsesret
Faktura og EAN betaling
Hjälp
Konto

Mår

Har du en mår på spil i haven eller på loftet, kan den gnave stykker i nærmest alt. Den kan både lave støj, som er irriterende og den kan være til gene ud fra afføring og skader den kan forvolde. Derfor skal du være hurtig til at fange den med en fælde, eller med brug af elektronisk skræmmer der holder måren væk. En af de mest effektive metoder til at fange en mår på, er med en mårfælde. Herunder kan du se og læse om effektiv bekæmpelse af mår og købe produkter til at fange måren.

Læs mere

Hvordan fanger man en mår?

En mår kan være et besværligt dyr at fange. Den er sky for mennesker, og er mest aktiv, når vi mennesker sover. Derfor er en fælde en god idé. Placer fælden i nærheden af noget buskads eller langs en hæk. Anvend noget lokkemad, der lokker måren til. Det kan være et kunstigt lokkemiddel med tillokkende lugt eller det kan være et hønseæg eller andre tilsvarende ting som måren har som fødde. Husk at hvis du sætter en fælde op for at fange en mår, skal du have en plan for hvad der skal ske, når måren er fanget i fælden. Er du jæger kan du evt. selv aflive måren. Ellers bør du få den aflivet hos en dyrelæge eller køre den ud i en skov, for at sætte den fri. En fælde skal efterses både morgen og aften. Fagne dyr skal tages ud af fælden, og enten aflives, lukkes ud eller på anden vis bortskaffes.

Sådan bruger du en mårfælde

  1. Find en lokation som er et sted hvor måren naturligt færdes. Gerne i nærheden af buske eller hæk. Det skal gerne være et område, som måren kan færdes ugeneret.
  2. Placér fælden med lokkemad(kan være hønseæg eller lokkemiddel med tillokkende lugt) og gør fælden klar til fangst ved at åbne lågen, og sikre at den smækker i ved at blive aktiveret. Test fælden når du har sat den op – evt med en pind igennem tråd-nettet.
  3. Se om du kan skjule fælen med lidt blade og grene.
  4. Tjek fælderne dagligt og sikre dig at fælden stadigvæk kan smække, selvom der ikke er et dyr fanget. Hvis der efter nogle dage ikke er fangst, men du stadigvæk oplever aktivtet fra måren, da flyt fælden til en anden lokation

Bedste tidspunkt at fange en mår

Måren er mest aktiv i de tidlige morgentimer. Måren er natdyr.

Du skal være opmærksom på, at måren er fredet i perioden hvor den kan have unger. Det er perioden fra 1. februar frem til 31. august. Måren føder i marts-april.

Mår, mink eller en anden gnaver?

Sådan kender du en mår.
En mår er meget adræt og kan komme ind de fleste steder. Den kan kravle op ad en lodret mur.

En mår vejer 1-2 kg.

Findes både som skovmår og husmår.

Den er i familie med mink, men også lækat, ilder, grævling.

En mår kan få unger når den er 1 år gammel.

En mår tilpasser sig hurtigt omgivelserne, og kan leve på lofter, i nærheden af husdyr(som eksempelvis kaniner), i garager (så pas på – en mår kan godt gnave i ledninger i motorrummet på biler)

Kontakt os

Kontakt os hvis du har brug for hjælp til at finde det rigtige produkt. Du kan kontakte os på mail@proverm.dk

Læs mere
Se åbningstider
Mandag-Fredag 12-16
Kontakt os på 71 74 79 72
Mandag-Fredag 12-16
mail@proverm.dk
Send os en e-mail

Følg os

Copyright © 2023 Proverm ApS
cross