Fri fragt ved køb over 500,-
1-4 dages levering
14 dages fortydelsesret
Faktura og EAN betaling
Hjälp
Konto

Rotter

Har du en rotte på spil i haven, på loftet eller i huset kan den gøre stor skade på flere fronter. Rotter er sygdomsbærere og spreder smitte til mennesker og udgør en sundhedsrisiko for børn og voksn. Derudover forårsager rotter skade på kloaknettet i huse hvor de beder ledninger. Rotter formerer sig ekstremt hurtigt og nogle gange kan en hun rotte få op til 100 unger om året. Herunder kan du se og læse om effektiv bekæmpelse af rotter og bestille produkter til at fange rotterne

Læs mere

Rottefælde powersnap

49,00 kr.

Fjernlager (2-5 dage)

Rottefælde Giljotti 1 stk

89,00 kr.

Fjernlager (2-5 dage)

Batteri alkalisk 9V/6LR61

24,00 kr.

Fjernlager (2-5 dage)

Fangstfælde Elektrisk Med Sensor

1.049,00 kr.

1.049,00 kr.Tilføj til kurv

Fjernlager (2-5 dage)

Fodersilo – rottesikker galv. 15 kg

759,00 kr.

759,00 kr.Tilføj til kurv

Fjernlager (2-5 dage)

Fodersilo – rottesikker galv. 22 kg

899,00 kr.

899,00 kr.Tilføj til kurv

Fjernlager (2-5 dage)

Fodersilo rottesikker 12 kg.

579,00 kr.

579,00 kr.Tilføj til kurv

Fjernlager (2-5 dage)

Fodersilo rottesikker 20 kg

649,00 kr.

649,00 kr.Tilføj til kurv

Fjernlager (2-5 dage)

Fodersilo Rottesikker Galv. 5 kg

499,00 kr.

499,00 kr.Tilføj til kurv

Fjernlager (2-5 dage)

Fodersilo Rottesikker Galv. 10 Kg

449,00 kr.

449,00 kr.Tilføj til kurv

Fjernlager (2-5 dage)

Lokkemad Choco.200 gr Til 228-590

89,00 kr.

Fjernlager (2-5 dage)

Rottefælde elektrisk

389,00 kr.

389,00 kr.Tilføj til kurv

Fjernlager (2-5 dage)

Rottefælde Powersnap SAFE

69,00 kr.

Fjernlager (2-5 dage)

Rottefælde smæk metal 1 stk

30,00 kr.

Fjernlager (2-5 dage)

Rottefælde smæk plast

59,00 kr.

Fjernlager (2-5 dage)

Hvordan fanger man rotter og hvilke fangstmetoder er effektive?

En rotte kan fanges på flere forskellige måder som beskrevet herunder:

  • Klassiske rottefælder med udløser som dræber rotten øjeblikkeligt. Her skal bruges mange fælder og de skal fordeles spredt i ejendommen med rotte problemet. Her anbefales brug af professionel rottelokke middel. Her er de bedste og mest effektive fælder typer som rottetuneller eller rottestationer.
  • Mekaniske rottefælder som udløses automatisk og virker flere gange (op til 24 gange). Bruges især noget rotterne skal bekæmpes på et større område (landbrug). Disse fælder opfyldes med CO2 og når fældes har opbrugt CO2 kvoten kan der påfyldes en ny patron med 24 nye ladninger.
  • Elektriske rottefælder med som udløser meget kraftige stød. Dræber rotten hurtigt og humant. Her anbefales brug af professionelt lokkemiddel.
  • Skræmmere. Disse skræmmere udsender utralyde bølger som ikke generer menneskerne men kun rotten. En human metode som kun skærmmer rotten væk.
  • Trådfælder til levende fangst. Hvis man søger at fange rotten uden at skade den kan det gøre med trådfælder.
  • Rottegift: Bruges der gift skal man overveje den skade giften har på det omkringliggende miljø samt faktorer som børn og kæledyr. Gift er meget effektivt.

I forhold til at vælge hvilke fælder man skal bruge, kan man spørge sig hvor stort problemet er. Proverm ApS anbefaler brug af elektriske rottefælder da de er utroligt effektive og den mest humane dødsvej for rotten. Ellers kan bekæmpelse med klassiske fælder være meget effektivt, de skal blot spredes nok ud og indeholde korrekt lokkemiddel.

Sådan bruger du rottefælder korrekt – 4 gode råd

  1. Placer rottefælderne korrekt. Fælderne skal placeres langs vægge eller hegn hvor rotten oftest befinder sig. Placer ikke fælden midt i rummet eller på åbne steder. Husk altid at mørklægge hvor fælderne er placeret bedst muligt.
  2. Brug det rigtige lokkemiddel. Rotter elsker stærkt lugtende madvarer, men skal du virkelig komme problemet til livs anbefales professionelt lokkemiddel.
  3. Brug nok fælder. En tommelfingerregel hedder at hvis der er tale om en rotte skal bør det være nok med 2 fælder (hvis de placeret korrekt). Selvfølgelig højner flere fælder muligheden for fangst.
  4. Brug fælder der afliver rotten hurtigt. Brug helst kraftige klapfælder eller elektriske fælder så dyret før hurtigt og smertefrit.

 

Mere om Rotter

Det latinske navn for rotter er Rattus, og er en slægt af de ægte mus, med to arter, den brune rotte eller vandrerotte og den sorte rotte. Begge arter stammer oprindelig fra Asien, men har med skibsfart o.lign. spredt sig over hele Jorden, den sorte rotte først, derefter den brune rotte, som delvist har udkonkurreret den sorte og er derfor den vi kender mest i Danmark.

Den brune rotte opholder sig typisk i nærheden af vand, i kældre, kloakker o. lign. En albinoform af den brune rotte, helt hvid og med røde øjne, anvendes som forsøgsdyr. Rotterne er alvorlige skadedyr idet de er altædende, ikke mindst den brine rottes gravende levevis har voldt skade i byerne. Der har gået historier om, at rotter har angrebet f.eks. spædbørn i vuggen, umuligt er det ikke, men det må i givet fald skyldes en befolkningseksplosion i rottebestanden, som har gjort dyrene vilde af sult. Større skade har rotterne gjort som værter for skadedyr, der har overført farlige sygdomme f.eks. pest til mennesker.

Den brune rotte nåede til Danmark omkring 1725 og var endnu omkring 1800 neget sjælden, mens den 30 år senere omtales som almindelig. Den brune rotte findes især på lossepladser, hvor den nærmest er at regne for et nyttedyr, idet den æder og nedbryder meget organisk affald. Skadelig bliver den først når den som kloakrotte trænger ind i lagerbygninger, beboelse osv. En rotte æder daglig en tiendedel af sin egen vægt. En rotte vejer 400-500 gram og kan derved gøre store indhug i kornlagre og andre fødevareoplag. Der gennemføres derfor med mellemrum kampagner for rotteudryddelse og rottebekæmpelse er en myndighedssag.

Hunnen er kønsmoden i en alder af 3 måneder og får med knap 4 ugers mellemrum kuld på 6-10 unger ad gangen.

Kontakt os

Kontakt os hvis du har brug for hjælp til at finde det rigtige produkt til dit rotteproblem. Du kan kontakte os på mail@proverm.dk

Læs mere
71 74 79 72
Se åbningstider
Mandag-Fredag 12-16
mail@proverm.dk
Send os en e-mail

Følg os

Copyright © 2022 Proverm ApS
cross