Fri fragt ved køb over 500,-
1-4 dages levering
14 dages fortydelsesret
Faktura og EAN betaling
Hjälp
Konto

Mosegrise

Har du en mosegris på spil i haven, kan den gøre stor skade på din græsplæne, planter og buske hvis du ikke fanger den. Dyret laver 5-10 huller i plænen pr. dag. Derfor skal du være hurtig til at fange det med en traditionel fælde, gasning eller ved brug af elektronisk skræmmer. Herunder kan du se og læse om effektiv mosegrisbekæmpelse og købe produkter til at fange mosegrise. Herunder kan du se og læse om effektiv mosegrisbekæmpelse og købe produkter til at fange mosegrise.

Læs mere

Mosegrisefælde Super-Cat

189,00 kr.

189,00 kr.Tilføj til kurv

Få på lager

Hvordan fanger man mosegrise?

En mosegris kan være et besværligt dyr, at kan komme af med, fordi du ikke kan se hvor den er under jorden. Der findes mange muligheder for at bekæmpe mosegrisen. Du kan bruge ultralyd til at skræmme den, sætter fælder op eller bruge et middel som udvikler en gas, men bør ikke bruges, hvis du har kæledyr eller børn, for de kan komme til skade. Hos Proverm mener vi den bedste, mest effektive og sikreste at bekæmpe mosegrise, er ved bruge at bruge mosegrisefælder.

Sådan bruger du en mosegris fælde

  1. Find den underjordiske mosegris gang ved først at lokalisere mosegrisens hul. Gangen er modsat muldvarpens gange lige under jorden. Chancen for at fange mosegrisen er størst her. Chancen for at fange mosegrisen forøges drastisk med flere mosegrisefælder langs gangen. Husk også en murerspand oven på hullet som blokerer lys og blokerer udefra kommende dyrs adgang til fælden hvilket forøger chancen for fangst.
  2. Find gangsystemet. Brug evt. en skarp pind til at finde gangen i nærheden af et skud/hul Placer mosegrisfælden her og helst hvor tunnelen ligger plan. HUSK at bruge handsker når du placerer fælden for få så lidt menneske lugt omkring fælden så muligt.
  3. Placer mosegrisfælden i hullet du har gravet ned til tunnellen. Sørg for at fælden er helt nede i bunden ad gangen og lad fælden. Dæk forsigtig til og sørg for at der ikke kommer noget lys ned i hullet da det skræmmer mosegrisen.
  4. Tjek fælderne efter par dage og flyt dem hvis der ikke er fangst. Flyt dem til et nyt skud hvor der har været aktivitet.

Bedste tidspunkt at fange en mosegris

Forår og efterår, når jorden ikke er frossen, er de bedste tider på året for at slippe af med mosegrisen. For det er på disse årstider de er mest aktive. Bemærk ofte også at mosegrisen får ca. 20 unger om året fordelt over 4-5 kuld så det er med at reagere hurtigt før plagen spreder sig

Mosegris eller muldvarp?

Det kan være svært at adskille Mosegrisen fra Muldvarpen, men dette er vigtigt i forhold hvilken tilgang der skal være til bekæmpe dyret.

Der er primært følgende forskelle og kendetegn man kan bruge når man kan skal identificere hvilke dyr man har med at gøre:

  • Hvordan ser en mosegris ud? En mosegris er mindre end en muldvarp med rottelignende træk hvorfor den ofte kaldes vandrotten.
  • Skuddene fra begge dyr ligner hinanden men forskellen er at et mosegris skud står åbent hvorimod et muldvarpeskud altid lukkes
  • Mosegrisen er aktiv om dagen og muldvarpen om natten
  • Mosegrisens underjordiske gange ligger lige under jordens overflade så man vil kunne mærke jorden synke ned omkring mosegrisens skud hvor gangene ligger
  • Mosegrisen er planteæder så den vil fortære din have, planter og buske hvorimod muldvarpen er insektæder

Mere om Mosegrisen

Det latinske navn for mosegrise er Arvicola terrestris og går også under navnet vandrotte

Det er en cirka 15 cm lang studsmus med knap 10 cm lang hale og så er den sortbrun. Den graver gange i jorden, gerne i nærheden af vand. Den lever af planteføde og kan gøre en del skade i have ved at gnave rødder, samle blomsterløg til vinterforråd m.m. Mosegrise er meget almindelige i Danmark.

Ud over at rasere græsplænen med sine skud, kan mosegrisen også gøre stor skade på planter og træer i haven. Mosegrisen lever udelukkende af planter og andet grønt. Den kan gøre kål på en hel køkkenhave med gulerødder, radiser, skorzonerrødder osv., hvis den får lov

Kontakt os

Kontakt os hvis du har brug for hjælp til at finde det rigtige produkt. Du kan kontakte os på mail@proverm.dk

HUSK Hvis du ikke tror det er en mosegris som er på spil, kan det være en muldvarp – læs hvordan du kan fange en muldvarp her

Læs mere
Se åbningstider
Mandag-Fredag 12-16
mail@proverm.dk
Send os en e-mail

Følg os

Copyright © 2023 Proverm ApS
cross