Fri fragt ved køb over 500,-
1-4 dages levering
14 dages fortydelsesret
Faktura og EAN betaling
Hjälp
Konto

Duer

Det er ikke sært at duen kaldes: ”Den flyende rotte” – dette skyldes de sygdomme som den kan sprede.

Derudover kan duer i haven kan være til stor gene, og især hvis der er mange af dem. De sviner og kan bl.a. ødelægge lofter med deres reder og ekskrementer. Duen er en udbredt fugl i Danmark, og den findes både i byerne, villakvartererne og på landet.

Læs mere

Hvilke skader kan duer forårsage?

Duernes ekskrementer er det største problem. Det kan misfarve bygninger og forårsage skader på sten og mørtel, pga. den høje koncentration af urinsyre. Desuden kan dueklatter også give lakskader på biler. I duernes reder og ekskrementer udklækkes biller, møl, mider og lopper, som udgør en storhygiejnerisiko for spredning af sygdomme, som fx salmonella. På landet kan duer udgøre en stor gene for landbruget, da de spiser afgrøderne.

Hvordan undgår du duer?

Det mest effektive er at gøre nærmiljøet så ugæstfrit for duerne som muligt, så de finder sig et andet sted at slå sig ned. Du bør først og fremmest forhindre duerne i at få adgang til lofter, overdækkede terrasser, altaner og lignende, som kan fungere som rede plads.

Har du loftrum, så sørg for at tildække alle åbninger og på altanen kan du spænde et grovmasket net ud. Sørg også for at gøre siddemulighederne ugæstfrie.

Derudover kan du bruge fugleskræmmer, krageskræmmer, drage skræmmer eller skræmmer med lyd/blitz, så duerne bliver forstyrret og flyver igen.

Mere om duer

Det latinske navn for duer er Columbidæ. Familie af duefuglene.

Små til mellemstore, lille hoved, kort hals, veludviklede vinger, korte ben og oftest tyndt næb, som ved roden overvokses af en blød vokshud. Spiserøret danner ved to udbugtninger en kro.

Duen lægger 1-2 æg ad gangen, der udruges på 15-19 døgn. Efter 4 uger forlader ungerne reden, men fodres endnu nogen tid af forældrene.

I Danmark er den gråviolette ringdue (columba palumbus), også kaldet skovdue, en meget almindelig ynglefugl i parker og skove. Den lidt mindre huldue(Columba oenas) uden hvid halsplet er en sjældnere ynglefugl. Den anbringer i reden i huller i træer. I senere år er den østeuropæiske tyrkerdue blevet en almindelig ynglefugl mange steder i Danmark. Den lille, smukke turteldue holdes i fangenskab i volierer og ses som tilfældig gæst i Danmark.

Kontakt os

Kontakt os hvis du har brug for hjælp til at finde det rigtige produkt. Du kan kontakte os på mail@proverm.dk

Læs mere
Se åbningstider
Mandag-Fredag 12-16
mail@proverm.dk
Send os en e-mail

Følg os

Copyright © 2023 Proverm ApS
cross