Fri fragt ved køb over 500,-
1-4 dages levering
14 dages fortydelsesret
Faktura og EAN betaling
Hjälp
Konto

Fluer

Selvom det nok ikke er deres intention, så skulle man næsten tro at fluer er udstyret med en mission om at irritere mennesker mest muligt.

Og især om natten, hvor de summer højlydt og sætter sig på bare steder på kroppen.

Heldigvis er der hjælp at hente.

Læs mere

Fluearter

Der findes over 3.000 forskellige arter af fluer i Danmark. De mest almindelige fluearter i det danske hjem er stuefluen, den lille stueflue, den blå spyflue og bananfluen.

Stuefluen lever normalt kun i ca. 2 uger. På den korte tid, skal den nå at finde en mage, parre sig og for hunnens vedkommende også lægge æg. De lægger omkring 1.000 æg i deres korte levetid. Stuefluen foretrækker at lægge dine æg i gødning fra især svin, kalve og heste.

Spyfluer kan blive en måned gammel og kan på blot på 3-4 dage lægge 500 æg. Spyfluen adskiller sig ved at lægge æg på døde hvirveldyr (fugle, pattedyr, padder, krybdyr, fisk). Det gælder derfor også koteletter, leverpostej, skinke, fiskefilet mm.

Bananfluen lever sjældent mere end 1 uge, og lægger ”kun” 200 æg i sit tilsvarende korte liv.

I hjemmet er det generelt for alle fluearter, at de lægger æg i køkkenaffald, afløb og døde plantedele. Udviklingen fra æg til voksen flue, tager i sommermånederne omkring 2 uger, mens det i foråret og efteråret tager lidt længere tid.

Hvad spiser fluer?

Stuefluen lever af mange forskellige slags madvarer og indtager både fast og flydende føde. Spyfluen optager næring og mineraler fra ådsler, men besøger også blomster for at optage sukker.

Bananfluen lever af de gærceller som findes i fordærvet frugt og grøntsager.

Hvordan holder jeg fluerne væk fra boligen?

  • Du kan lokke fluer med lysfælder/insektfælder, hvor de bliver slået ihjel af et lille elektrisk stød.
  • Fluefælder med klisterpapir – fluer vil gerne sætte sig på ting, som hænger ned fra loftet, fx lampeledninger. Så her kan du med fordel sætte fluefælder op.
  • Du kan forsøge at tiltrække fugle ved at sætte fuglekasser Et musvitpar spiser omkring 40.000 insekter pr. kul, de sætter i verden.

Mere om fluer

Fluer er et fællesnavn for en række familier af ordenen de tovingede, med fuldstændig forvandling, treleddede følehorn og slikkende eller stikkende og sugende munddele.

Kroppen er almindeligvis mørkfarvet, hos nogle arter, f.eks. de grønne spyfluer, metalskinnende eller broget(blomsterfluen). Larverne lever i gødning eller snyltende. De er lemmeløse og uden egentligt hoved (maddiker). Hertil hører bl.a. våben-, træ- og dansefluer, klæger, bremser, svæve-, blomster-, eddike-, minér-, gødnings-, kvæg-, oste-, snylte-, og lusfluer .

Mange arter er direkte eller indirekte alvorlige skadedyr. Det gælder således stuefluerne og spyfluerne, der kan overføre sygdomme fra forurenede emner til mennesker. Vårfluer er ikke fluer, men tilhører en anden insektorden.

Læs mere
Se åbningstider
Mandag-Fredag 12-16
Kontakt os på 71 74 79 72
Mandag-Fredag 12-16
mail@proverm.dk
Send os en e-mail

Følg os

Copyright © 2024 Proverm ApS
cross